| 0 التعليقات ]

 الفراخ المحشية

قبل ما اقولكم علي طريقتها ,اقولكم ان جوزي دايما يهزر و يقولي لما دقت الفراخ المحشيه بتاعتك قلت يالا بقي نتمم الجوازه ,و بعد الجواز للاسف معملتهاش غير مرات معدوده الفراخ المحشيه ...من حلاوتها كانت سبب جوازي !!!, ما خلاص بقي هههههههههه الفراخ المحشيه ...من حلاوتها كانت سبب جوازي !!!

الفراخ المحشيه ...من حلاوتها كانت سبب جوازي !!!

نبتدي الوصفه بقي :
فرخه متوسطه و يا ريت لو صغيره متبله كويس ببصل مبشور و طماطم مبشوره و فلفل و ملح و رشه حبهان 
نصف كوب ارز 
بصله مبشوره متوسطه 
كبد فراخ حوالي نصف كوبايه مغسوله كويس بملح و خل و مقطعه صغير 
معلقتين سمن 
ملح و فلفل و بهار و رشه جنزبيل 

الطريقه :

1-شوحي البصله علي النار لحد ما تبقي دهبي و ضيفي الكبد و قلبي 
2-لما تلاقي الكبد لونها اتغير و اتشوحت مع البصله ضيفي البهارات و ملح و فلفل و رشه جنزبيل بس شويه بهارات حلوين 
3-حطي كوبايه ميه و سيبيها تغلي شويه و بعدان ضيفي الارز المغسول طبعا و منقوع شويه 
4-لما الارز يغلي و يتشرب الميه حتلاقي لونه اغمق من البهارات و الكبد اقفلي النار و كده الحشوه جاهزه 
5- هاتي بقي الفراخ المتبله و احشيها و دخلي الرز بيو الوراك و الجوانب و الصدر طبعا و قفلي رجلاها بالخله 

6-ادهنيها من بره سمنه و بعدان انا بحطها في كيس الفرن بتستوي و تتحمر و بتطلع حلوه اوي ،بس خليها علي الرف اللي في النص او لو ما عندكيش حطيها في صينيه و عليها كوبايتين ميه و غطيها بورق الفويل و لما تفتحي عليها و تستوي شيلي الفويل علشان تحمر 
بس اوعي تسلقيها الرز بيعجن و نكهته بتنزل في الشوربه 
جربي طريقتي و ادعيلي 






0 التعليقات

إرسال تعليق